Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta... Tällä kertaa salaatin teko ei sit menny ihan putkeen... Ensin oli huono ohje, sit oli tosi huono sauvasekotin (löysi uuden kodin roskiksesta) ja sit oli vaan liikaa anjovista. Kastikkeesta ei siis tullu sellasta kun piti. En suosittele Koti ja keittiö-lehden kastikeohjetta kokeilemaan.. Alla oleva Pirkan versio esimerkiks vois olla toimivampi. Tosin siitäkin vähentäisin vähän anjovista, jos sen makuun ei ole tottunu.
Tässä siis Pirkan ceasar-salaatin ohje, joka on kastiketta lukuun ottamatta samanlainen kuin millä minä salaattini tein.
(5 annosta, à 140 g)
1-2 kpl (400 g) | rooman- eli side- tai jäävuorisalaattia |
4 viipaletta | vaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja |
1-2 rkl | Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
1/2 dl | parmesaaniraastetta |
Kastike:
|
|
1 | keltuainen |
3-4 | anjovisfileetä |
1 rkl | sitruunanmehua |
1 rkl | vettä |
1 tl | sinappia |
ripaus | mustapippuria |
1 dl | öljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
Kommentit