Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta... Tällä kertaa salaatin teko ei sit menny ihan putkeen... Ensin oli huono ohje, sit oli tosi huono sauvasekotin (löysi uuden kodin roskiksesta) ja sit oli vaan liikaa anjovista. Kastikkeesta ei siis tullu sellasta kun piti. En suosittele Koti ja keittiö-lehden kastikeohjetta kokeilemaan.. Alla oleva Pirkan versio esimerkiks vois olla toimivampi. Tosin siitäkin vähentäisin vähän anjovista, jos sen makuun ei ole tottunu.

Tässä siis Pirkan ceasar-salaatin ohje, joka on kastiketta lukuun ottamatta samanlainen kuin millä minä salaattini tein.

(5 annosta, à 140 g)

1-2 kpl (400 g) rooman- eli side- tai jäävuorisalaattia
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja
1-2 rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl parmesaaniraastetta

Kastike:
1 keltuainen
3-4 anjovisfileetä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi

 

1. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
2. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike murskatulla valkosipulinkynnellä.
3. Huuhdo salaatinlehdet hyvin, valuta ja revi laakeaan kulhoon. Kaada kastike salaatille. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja lisää rapeat leipäkuutiot tai -krutongit. Nostele kastike salaatin joukkoon salaattiottimilla. Tarjoa heti.